Web Analytics

Yasa tekli gerçekleşirse taşınmaz alım satımında her iki taraftan ne kadar vergi alınacak?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan FatihEmlak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 8

FatihEmlak

Üye
Katılım
11 Ara 2023
Mesajlar
8
Konum
İstanbul
Geçtiğimiz hafta TBMM'ye sunulan yasa teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Yasa ile birlikte Savunma Sanayi Destekleme Fonu (SSDF) için getirilen katkı paylarından 69.3 milyar liralık gelir bekleniyor. Ayrıca Limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 TL’lik savunma sanayi payı alınacak. Diğer taraftan da fiziki bir kartın limitleri dahilinde oluşturulan ek kartlar ve fiziki olmayan kartlar için ayrıca pay alınmayacak. Torba teklifle getirilen paylar, her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak. Bu gelişmeyle birlikte gözler torba yasa teklifine çevrildi. Peki yeni torba yasa çıktı mı, ne zaman yürürlüğe girecek? 2024 torba yasada neler var, maddeleri neler, Meclis'ten geçti mi?

Yasa teklifiyle taşınmaz alım satımında her iki taraftan 750’şer lira, tapudaki diğer işlemlerden 375 lira pay alınacak.

Tapu ve kadastro işlemlerinden alınan tutarlar işlemden önce vergi dairesine ödenecek. Pay ödenmeden işlem yapılmayacak. Pay ödenmeden işlem yapılması durumunda işlemi yapan memurlar, payı ödemekle yükümlü olanlar ile birlikte müteselsilen sorumlu tutulacak.

 

Bu konuyu görüntüleyenler

Geri
Üst