Web Analytics

Zafer OSB çevresi satılık araziler

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mehmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 4
  • Etiketler Etiketler
    zaferosb

Mehmet

Admin
Katılım
29 Nis 2021
Mesajlar
38,864
Çözümler
12
Konum
Kocaeli
TARİHÇE: Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi nin kurulum çalışmalarına 2015 tarihinde başlanılmış, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının 16.01.2017 tarihli ve 327 sicil numarası ile kurulmuştur. Kütahya İl Özel İdaresi %34 Kütahya Belediyesi %33 Kütahya Sanayi ve Ticaret Odası’nın %33 ortak hisseler oranında hissesi bulunmaktadır.

KONUM-LOJİSTİK: Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi Kütahya – Afyonkarahisar karayolu üzerinde Kütahya İl Merkezine 30 km mesafede olup büyüklüğü 565 hektardır. OSB konumu nedeniyle büyük metropollere eşit uzaklıkta sayılabilecek(300 km) bir mesafededir. Organize Sanayi Bölgemizden Türkiye’nin tüm bölgelerine raylı sistemle taşımacılığı sağlamak amacıyla hat ve yükleme rampası yapılması hususunda çalışmalar sürmektedir. Zafer Hava alanına 5 km olup İstanbul-Antalya YHT hattının bir istasyonu, havaalanı ile OSB arasındaki bir konuma yapılacak olup, OSB ve Havaalanın müşterek faydalanması amaçlanmaktadır. Gemlik limanına 250 km mesafede olması,ulaşım ve deniz yolu taşımacılığı yönünden de avantajlıdır.Yine Ankara-İzmir otoyolu OSB’ye 10 km mesafeden geçecektir.

ARSA TAHSİS DURUMU: Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi Organize Sanayi Bölgeleri yönetmeliği kapsamındaki her sektöre tahsis yapabilen karma bir OSB’dir.

OSB 565 hektar alana sahip olup imar planı 380 ve 185 hektar olarak 2 etaplı planlanmıştır.

İmar planında toplamda 46 adet sanayi parseli bulunmaktadır.

Hiçbir şekilde kar amacı güdülmeksizin altyapı katılım bedeli peşin 550 TL/m2 olarak belirlenmiştir. Vadeli olması halinde bul bedel 500 TL/m2 olup miktarın %25 i peşin, geriye kalan %75 ise 6 aylık periyotlar halinde 4 eşit taksitte tahsil edilmektedir.

Osb 1.etapta bulunan tüm sanayi parselinden 6 tanesinin tahsisi gerçekleşmiştir.



ALT YAPI ÇALIŞMALARI



YOL: 1.Etapta 7,5-30 mt genişliğinde 8 tip yol bulunmakta olup, 14 km yol uzunluğu vardır. Yollardaki 433.000 m³ kazı-dolgu ve güzergah açılması çalışmaları tamamlanmıştır.

ELEKTRİK: OSB-Altıntaş TM arası 12 km enerji iletim hattı yapım çalışmaları ile Organize Sanayi Bölgemiz elektrik iç dağıtım şebekesi ve çevre aydınlatma işi tamamlanmıştır. Organize Sanayi Bölgemi EPDK Elektrik Dağıtım Lisansına sahiptir.

DOĞALGAZ: Organize Sanayi Bölgemize yaklaşık 9,25 km mesafeden geçen Bursa-Seçköy/Afyonkarahisar doğalgaz hattından; Organize Sanayi Bölgemize 8 inç doğalgaz hattı, 2 adet PİG istasyonu ile birlikte OSB iç doğalgaz hatları, 2 adet 5.000 sm³ Bölge Regülatörü ve 20.000 sm³ kapasiteli RMS-A istasyonunun yapımı tamamlanmıştır.

TEMİZ SU : Temizsu hatlarının yapımı tamamlanmıştır.

ATIK SU : Atıksu hatlarının yapımı tamamlanmıştır.

YAĞMURSUYU : Yağmursuyu hatlarının yapımı tamamlanmıştır

TELEKOM: Organize Sanayi Bölgemizin Türk Telekom Bölge Müdürlüğü ile protokolü bulunmakta olup 2024 yılında firmalarımıza altyapı sağlanacaktır.


Zafer OSB çevresi satılık araziler için benimle iletişime geçebilirsiniz
Mehmet ÖZCAN
0542 626 41 41
 

Bu konuyu görüntüleyenler

Geri
Üst